Formbrød med skjulte fibre

Formbrød med skjulte fibre

Det er næsten helt hvidt at se på, men i dejen skjuler der sig havregryn, der giver maven sunde fibre at arbejde med og samtidig gør grynene brødet lækkert fugtigt og holdbart.

Den her dej er særlig velegnet til formbrød og boller. Børn og ældre familiemedlemmer med hang til hvidt brød elsker den her opskrift.


  • 5 dl vand
  • ½-1 pakke gær alt efter hvor travlt du har. 
  • En god sjat lys olivenolie
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk. rørsukker


Blandes i røreskålen og trækker, mens du lige spiser en snack og tjekker din telefon (5-30 min)
Røres godt sammen og tilsættes:


  • 700 g hvedemel ca. (hold 10% tilbage)
  • 10 g salt


Det hele æltes godt på røremaskinen. Mindst i 5 minutter. Dejen skal helst slippe nogenlunde i bunden, ellers er den for våd. Tilsæt mel, til det passer.
Dejen vendes i mel eller olie efter temperament og lægges i bunden af en stor skål. Skålen tildækkes med husholdningsfilm og dejen hæver til mindst dobbelt størrelse.

Efter hævning slås dejen let sammen og deles i to. Hver del rulles let mellem hænderne og lægges i en form, hvis det er til formbrød. Ellers deles dejen i ca. 20 stykker, der trilles let til boller.

Efterhæver til mindst dobbelt størrelse.

Bages i 5 minutter ved 240 grader, hvorefter temperaturen skrues ned til 200 og brødene bager yderligere ca. 20-25 minutter. Lidt kortere, hvis det er boller.

Kommentarer

Populære opslag